Bjerndrup`s Molly

molly-073Molly är efter Dkjch Bjerndrup`s Blanco och Senja`s Ilex . Jag har valt henne med omsorg och förtröstan, hon har linjer som lämpar sig till avel med mina hanhundar.

Om allt går väl med henne, jaktlig, fysiologiska och mentala egenskaper, då avser jag att använda henne som min första avelstik i MacPerssons kennel.

Blanco är en mycket fin Dansk tik, jag har sett henne på prov i Danmark, och då visade hon upp ett glimrande sök. Hon är tyst och snäll i hemmet vänlig mot barn och inget väsen när hon är i hundburen. När vi kom hem till uppfödaren Sven-Aage Vad, låg Blanco i hans bil och hon lyfte knappt på huvudet.

Ilex har jag sett, och även tävlat mot honom. Ilex går mycket kraftfullt och i fin stil, han har även vunnit en segrarklass i Sverige. Då han imponerade stort på mig.

Jag har talat med Ulrik som äger Ilex hur han är hemma, i bilen, mot andra hundar och barn samt hur han uppför sig i hundgård. Ulrik berättar att det är inga problem överhuvudtaget i dom situationerna.

Vi åkte i väg klockan 9 på morgonen mot Jylland för att hämta hem lilla Molly. Det blev en lång dag, 65 mil hemma igen klockan 24 mycket trötta, men en pigg valp.

Molly har sen hon kommit hem sovit hela natten inte sagt ett pip och varit torr.

Efter 3 dagar fick hon tillbringa första natten med mina andra hundar och det gick mycket bra.

I dag är det 8/8, nu sitter hon snällt och väntar på maten tills man har sagt varsågod och ”jag vill inte säga att hon apporterar” men hon hämtar det jag kastar, kommer tillbaks och lämnar det till mig. Som ni förstår har ”träningen” börjat om så bara på skoj utan något tvång .

I dag är det den 22/9 och Molly är 4 månader gammal. I dag fick hon bekanta sig med en fäld fågel för första gången, resultatet ser ni på bilden. Hon har också fått lära sig mina signaler för sitt och kom hit, och det fungerar över förväntan. Jag har även börjat lära henne att inte dra i koppel vilket går ganska bra. Det har gått så bra med allt, så jag är rädd att där snart kommer ett bakslag.

Jag kommer att uppdatera efterhand eftersom hon blir äldre.

molly-070


molly-021


Molly i bilder! Här kan ni följa mollys utveckling i bilder.

Molly

Mollys egna galleri. Här kan du följa henne i bilder.

6 Bilder

 

Jag uppdaterat Mollys framgångar efterhand