Macperssons Ally

Macperssons Ally

Den första kullen valpar från kennel Macpersson är födda, det blev tio valpar tre hanar och sju tikar. Alla var välskapta och såg jättefina ut. Den här parningen är det lite tanke bakom för såväl pappan Myrhedens G-Granat och mamman Bjerndrups Molly är släkt bakåt i tiden. Det går ända bak till Kallings Jupiter, vilken ligger på båda sidor.

Vi tycker det är strongt gjort av Granat att kunna bli pappa till tio valpar. Efter ett veterinär besök för att kolla hans spermier fick vi beskedet att han hade ca: 55% godkända spermier. Granat har också fyllt tio år vilket är en ganska hög ålder.

Mamma Molly är en ung tik från Danmark vilken har visat sig vara en kanon hund i mina ögon. Vinst i Danska ESK´s huvudprov i Ukl, vinst i Svenska ESK´s Grand Prix. Därefter åkte vi till Hjo för att försöka få upp henne i Skl. Hon hade varit helt klar att gå upp om husse bara hade kört lydnads apport. Hon var nämligen spontan apportör, vilket nu är åtgärdat. Tyvärr vägrade hon att apportera en utlagd fasan tupp.

Nu över till Macpersson,s Ally

Valparna är snart fyra månader och alla valpköparna är jättenöjda över sin valpar så även jag. Ally har visat sig vara en mycket snäll och trevlig valp samt mycket lyhörd. Hon är 95% rumsren, gnäller mycket sällan när hon blir lämnad ensam. Hon säger aldrig något när hon får gå in i sin bur för natten. Ally är också mycket duktig när hon får sin mat, hon sitter och väntar snällt tills man säger varsågod. När vi är ute och går så drar hon inte i kopplet. Hon är inte som sin pappa som klöv min näsa när han var liten, hon bits nämligen inte.

Nu till uppfostran: Ally sitter, lägger sig samt stannar när man säger till henne.  Allt har gått mycket bra och jag har varit mycket, mycket snäll mot henne. Gör man bara så att hundarna förstår vad man vill så går allt mycket lättare. Det märks också på hundarna som alltid är glada och verkligen vill jobba för mig. Jag har den uppfattningen att ju äldre man blir ju snällare blir man. Definitivt jag i alla fall.

Fortsättning följer.