Senja`s–M Zep

zeb

Zep är fallen efter  DJCh  SJCh  Senja`s D Taya och SJCh Myrheden`s G-Granat .

Det heka började med att jag hade anmält ”Mac” till Danskt Derby, när vi kom dit var det upprop och jag fick en domare som hette Erling Clausen ägare till kennel Senja`s. Han blev mycket imponerad av ”Mac” som blev nummer två på danskt Derby.

Lite senare hade vi Svenska Engelskasetterklubbens huvudprov nere runt Simrishamn där fick jag se Taya på prov för första gången, hon gick stort och med lagom bredd mellan slagen, farten kunde vi inte heller anmärka på. Pang i stånd, och på resningsorder kom fågeln upp flygand. Apporten klarade hon galant. Resultatet av dom fina fågeljobben gjorde att hon vann sin grupp, men blev slagen i finalen av SJCh SUCh Myrhedens F-Didi.

Sen blev det VM i Danmark där mötte jag Erling igen, han gick rakt fram till mig, och frågade om han fick bruka ”Mac”till att para Taya. Jag frågade om hennes mentalitet, och om hur hon är hemma.

Det parades, och vi åkte ner för att hämta en parningsvalp vid namn Senja`s M Zep.

Träningen av Zep gick lugnt och fint tillväga. Inga problem, han är väldigt uppmärksam på vad jag säger och vad jag vill. När jag skall hämta ut honom från hundgården så pratar han väldigt mycket, inte så att jag förstår något men det låter väldigt skoj.

Vid 7 månaders ålder fick han följa med för första gången när jag skulle ut och träna ”Mac”. Det tog inte lång stund förrän ”Mac” fattade stånd. När jag är på väg fram blir det plötsligt tvärstopp. Vänder mig om, och där står Zep blickstilla. Han sekunderar för fösta gången. Vid 10 månader är apporttestet avklarat.

Vid 12 månader är förprovet klart efter en test uppe i fjällen. Första provet fick han 1 ukl Hp efter 4 fågeltagningar, och allt övrigt var bra. Därefter var det Fält Derby vilket han vann. Sen vann han även Engelska setterkubbens Grand Prix uppe i fjällen. Numera befinner han sig i segrarlassen, efter 1 ökl Hp på Gotland.