Lördagen 5/12 – 09 är en dag att minnas.

Lördagenden 5/12 – 09 är en dag jag kommer att minnas. Efter att ha jobbat fredag natt med en del regn, så vaknade jag vid elva tiden på lördagen. Vädret hade skiftat till strålande sol plus fem grader, en sydväst vind med fem meter i sekunden. Jag åkte ut vid sidan om mina jaktmarker där är lite torrt gräs och så rinner där en bäck.

Jag tog ut lilla Molly och skulle gå bort mot jaktmarken för att kolla en foder tunna. Molly for i väg glad för att komma loss och springa omkring utan koppel. Vi gick ner mot bäcken. Molly var mycket snabbare än husse så när hon kom ner till bäcken så började hennes svans vifta mycket snabbare än vanligt. Hon började nosa och leta efter något, husse som har varit med i några år satte pipan i munnen. Molly försvann ner om bäck kanten, och i nästa sekund kommer där upp en stor fasan tupp och bak efter kom Molly. Jag blåste en sitt signal och tro det om ni vill hon satte sig ner och tittade när den flög i väg. Jag blev naturligt vis mycket glad. Det var väl inte dåligt gjort av en drygt sex månaders valp? Detta är sånt man minns.

Comments

Lämna ett svar