Velepitt!

Jag kommer inte överens med mig själv just nu då är man en jävla ( Velepitt ).

Jag har för ögonblicket föranmält Hagalidens Pinus ( Zico ) och Macperssons Ally till SM på fält och Ally som inte skulle starta fler gånger????

Nu är det så att Ally överraskar mig som vanligt?? Hon går nu nästan som en unghund klipp i steget och en jävel på fågel och åtta år gammal. Det är nästan så att man får en tår i ögat.

Nu hoppas jag bara att båda kommer med till hösten och att CORANAN har försvunnit. Ni får alla ha de så bra ni kan nu med Coronan som jag hoppas att alla slipper.

IMG_0443En bild på Ally när hon just hade vunnit Nordisk Mästerskap i Danmark.

Zico.

IMG_0824

Årets första träning gick alldeles utmärkt man kan inte begära mer jag är mycket stolt över Zico,s utveckling.

Jag måste berömma Kjell Gustavsson och Daniel Gustavsson för en utmärkt parning, men dom är gamla i gamet och hur man parar hundar.

Hagalidens Pinus ( Zico )

Zico är nu en segrarklass hund.

På VFK,s prov den 19-20/10 2019  tog Zico steget upp i Segrarklassen med VP efter tre släpp.

Efter tre släpp och tre fågeltagningar med apport, fin stil lugn i flog och skott så var det klart.

Jag är så klart mycket nöjd med hans utveckling.

Ally har gjort sin sista start på prov!

DSC_0166Jag har tagit ett beslut i dag att MacPerssons Ally har gjort sin sista start på Stående fågelhundsprov. Anledning: Man skall sluta när man är som bäst.

En bild tagen i dag, Ally har spikat en kull rapphöns.

Ally har alltid gjort sitt bästa, hon har varit lätt förd och slog alltid ett öga mot mig när hon var i gång om jag ville något annat. Hon stod säkert jag var aldrig orolig, ett psshh av mig och fåglarna åkte upp och hon är en väldigt duktig apportör om så det var fälthöns, ripa, tjäder, kråka, duva, änder, en och annan gås, jag har även skickat henne på skadeskjutna harar.

Ally har en speciell plats i mitt hjärta.

Vid lite eftertanke??

Jag tänker dra igång Ally till hösten hon är så j….a bra så jag kan inte låta bli och hon älskar att jaga och att gå på prov, hon är inte äldre än 7 år.

Zicko hoppas jag att han kommer visa vad han verkligen kan, han är faktiskt pretty good.

Ha de nu håller vi sommar lov.

Hagalidens Pinus ( Zicko )

I går klarade Zicko apport provet galant, han blir två år den 4/3 -19 så nu är vi klara för öppen klassen vilket är skönt. Fösta provet går i Danmark vilket är Danskt DERBY där efter skall vi vara med på Danskt huvudprov sen blir det kanske ett besök på Öland och deras prov vi får se. Vi har även vårt eget prov det blir kanske så att jag även anmäler honom där det beror på hur det går i Danmark.

Just nu är jag mycket nöjd med honom hur han har utvecklats men prov är prov så det gäller att han sköter sig.IMG_0526

Ha de vi hörs!

MacPersson,s Ally Nordisk Mästare!!

IMG_0443MacPersson,s Ally Nordisk Mästare för Engelsk setter på fältprov i Danmark efter ett fullgott arbete. Nu har hon SSKs och SM kvar som provhund sen blir det bara jakt, jag tycker att hon har visat vad hon går för.

Avslut angående hur JAG tränar upp en unghund. Zicko är nu färdig med uppträningen, han går ordentligt, han står för fågel, han går inte efter fågel och han är lugn vid skott och fällning nu gäller det bara att se till att detta bibehålls. Det jag har kvar är apport.

Lite att tänka på enligt MIG. Tänk på att en liten valp växer fort och är nästan fullväxt vid 9 månaders ålder. Har ni tänkt på hur fort hjärnan växer?? Ha aldrig för bråttom när ni tränar upp en VALP- UNGHUND och gör den något fel så var snäll vid den. Tänk på att hjärnan inte är fullt utvecklad. Vet ni inte vad ni skall göra? Gör då ingenting utan ring NÅGRA som ni har förtroende för och fråga vad DOM som vet. Därefter får man själv tänka ut vad man kan använda. Det blir kanske en mix av vad dom säger. Jag har sysslat med stående hundar sen 1974 så en hel del har fastnat. Ni får naturligtvis också ringa till mig. Tel 0705 792843

Lycka till alla

Myrhedens N Scott!!

Myrhedens N Scott årets Brittiska stående fågel hund 2018, vilken bragd.

Han är fallen efter Senjas Zep vilken är fallen efter Myrhedens G-Granat.

Myrhedens G – Granat köpte jag som valp av Lasse Tano.

Zicko!!

DSC_0129

Efter vad Zicko visat på proven så tror jag att han kommer att axla farmors fars axlar…. vem är då de, jo det är Myrhedens G-Granat ( Mac ) som jag har haft. Jag känner igen mycket av Mac i Zicko, otroligt lugn, väldigt bastant psyke, mycket mycket trevlig individ, har mycket lätt att lära sig nya saker och har man sagt till en gång så räcker det, som idag Molly löper och han var mycket intresserad av henne. Jag höjde ett finger och sa Nej två gånger så gick han ifrån henne. Han är aldrig mer än en till två meter ifrån mig såvida vi inte jagar eller tränar.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva mycket positiva saker om Zicko men jag tror att ni förstår vad JAG tycker om denna hund.

Jag skall ta några nya bilder av honom, jag tycker att han är mycket bild skön oxå. Jag vet inte om jag börjar bli lite till åren men det kan inte hjälps jag tycker vad jag tycker.

Ha de Benny

Summering av proven!

Vi åkte till Danmark för att försvara de Svenska färgerna vid NM för stående fågelhundar, vi kom tvåa efter Danmark vilket var hyfsat.

Därefter var det prov i Skl där Ally sköte sig väldigt bra första dagen, hon gick så gott som felfritt i dom tre första släppen, i fjärde släpp så fatta hon stånd efter en minut och skötte det mycket bra ( morkulla ). Där startade närmare 50 hundar första dagen i Skl varav där endast 11 st gick vidare till andra dagen där ibland var Ally. Lyckan blev kort andra dagen för Ally. Tyvärr.

Zicko startade två dagar och han gick mycket starkt och stilen fick han beröm för. Tyvärr ingen fågel.

Väl hemma i Sverige och SFKs vår prov så blev Ally fyra i Skl.

Zicko skötte sig här väldigt bra samt att han tog stånd för en morkulla och reste samt stannade kvar och var mycket lugn. Första pris i Ukl.

Next Page →