Myrhedens N Scott!!

Myrhedens N Scott årets Brittiska stående fågel hund 2018, vilken bragd.

Han är fallen efter Senjas Zep vilken är fallen efter Myrhedens G-Granat.

Myrhedens G – Granat köpte jag som valp av Lasse Tano.

Zicko!!

DSC_0129

Efter vad Zicko visat på proven så tror jag att han kommer att axla farmors fars axlar…. vem är då de, jo det är Myrhedens G-Granat ( Mac ) som jag har haft. Jag känner igen mycket av Mac i Zicko, otroligt lugn, väldigt bastant psyke, mycket mycket trevlig individ, har mycket lätt att lära sig nya saker och har man sagt till en gång så räcker det, som idag Molly löper och han var mycket intresserad av henne. Jag höjde ett finger och sa Nej två gånger så gick han ifrån henne. Han är aldrig mer än en till två meter ifrån mig såvida vi inte jagar eller tränar.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva mycket positiva saker om Zicko men jag tror att ni förstår vad JAG tycker om denna hund.

Jag skall ta några nya bilder av honom, jag tycker att han är mycket bild skön oxå. Jag vet inte om jag börjar bli lite till åren men det kan inte hjälps jag tycker vad jag tycker.

Ha de Benny

Summering av proven!

Vi åkte till Danmark för att försvara de Svenska färgerna vid NM för stående fågelhundar, vi kom tvåa efter Danmark vilket var hyfsat.

Därefter var det prov i Skl där Ally sköte sig väldigt bra första dagen, hon gick så gott som felfritt i dom tre första släppen, i fjärde släpp så fatta hon stånd efter en minut och skötte det mycket bra ( morkulla ). Där startade närmare 50 hundar första dagen i Skl varav där endast 11 st gick vidare till andra dagen där ibland var Ally. Lyckan blev kort andra dagen för Ally. Tyvärr.

Zicko startade två dagar och han gick mycket starkt och stilen fick han beröm för. Tyvärr ingen fågel.

Väl hemma i Sverige och SFKs vår prov så blev Ally fyra i Skl.

Zicko skötte sig här väldigt bra samt att han tog stånd för en morkulla och reste samt stannade kvar och var mycket lugn. Första pris i Ukl.