Andra träningsdagen uppe i fjällen…….

Andra träningsdagen uppe i fjällen är nu till enda. Jag lovade att skriva om jag ansåg honom mogen och mogen har han visat sig vara. I dag har vi varit uppe på Vallarfjället och tränat och vi har haft ca. 50 ripor på vingarna. I dag har jag släppt Zicko 3 gånger tio minuter och han har bara ökat på sitt sök under hela dagen. Han är snart sex månader så jag har aldrig manat på honom i alla fall så fick någon  stånd lite längre bort mot där vi var och plötsligt kom ett litet gäng ripor och landade  70 – 80 meter framför oss. Jag måste pröva på dessa ripor så jag släppte honom och han hade inte  sett riporna,  Zicko  släpptes och han gick i gång plötsligt stelnade han i ett fint stånd och jag skyndade mig fram  och han knappt ge honom resnings order utan han gick några steg framåt och ripan lyfte med ett kacklande . Han gick fem till sex meter framåt därefter stannade han. Jag blev naturligt vis väldigt glad och mina vänner lyckönskade mig. I bland har man tur eller som jag sa till dom andra att detta gjorde det värt hela resan..

I kväll….

I kväll har vi fortsatt att göra allt för Zicko så vi tog till Malmö festivalen med honom och så gick vi på en restaurang med ute servering, allt gick fortsatt mycket bra.

Nu skall han bara bli en bra stående fågelhund också. Vi skall åka upp till fjällen om två veckor så får vi prova honom lite där uppe så får vi se om han är mogen än.

Ha de.

Ströget!!

IMG_0094I dag har vi varit i Köpenhamn och vandrat längs ströget som vi som bor längst ner i landet känner väl till.

Jag kan försöka att förklara vad det är, det är en jätte lång gå gata som alltid är full med folk, serveringar och en massa upptåg.   Detta för att stärka valpen mentalt som om det skulle behövas, nej han var fullständigt oberörd av allt stim och väsen som där är för att inte tala om all trängsel. Där är oxå en hel del duvor som Zicko ställde sig för stup i kvarten så det blev lite träning på dom oxå. Men det var ganska svårt att få honom att lämna duvorna.

Ber om ursäkt med bilden, ni får väl vända på datorn tills det är fixat.

Något roligt har………

Något roligt har hänt när vi är ute och går våra turer.

Zicko går nästan alltid lös men han håller sig inom 30-40 meter i från oss och plötsligt fattar han stånd mot rapsen som är väldigt hög och tät upp till  men något glesare nertill och övriga hundar sekunderar i koppel.

Jag säger till Eva att hålla hundarna och smyger själv fram mot Zicko som har ett kanon stånd in mot rapsen men jag låter honom inte resa, jag böjer mig ner och tittar in i rapsen och det blev för mycket för en fasan tupp som tar till benen och springer där i från, Zicko stannade snällt kvar.

Kan man bli annat än glad och Zicko fick mycket beröm.