Det går fortsatt….

Det går fortsatt mycket bra med Evas och min senaste men inte sista hund Hagalidens Pinus också kallad Zicko.

Han är mycket mycket lydig och snäll, har inte bitit i sönder något här hemma, har kissat inne två gånger varav en gång var det mitt fel den andra får han själv ta på sig. Zicko har aldrig bajsat inne.

Han har ett fantastiskt psyke, kan berätta att när vi var nere i stan och gick så kom brandkåren körandes och fem meter i från oss så slår dom på sirenerna, nu kommer jag att få ett helvete med honom TÄNKTE jag. Men inte, han tittade upp på brandbilen sen vända han sig om så gick vi vidare. Han har också fått sina injektioner så vi kan åka utomlands med honom.

Här hemma är han också mycket trevlig men vi har en annan liten hund också som han älskar att kiva med, han gör sken attacker mot stackars Dex som hunden heter men Dex låter honom hållas en stund men sen är det färdigt då jagar Dex honom så det bara ryker om dom. Jag kan ana att Zicko tycker det är mycket roligt man kan nästan se ett leende på hans läppar.

Annars så fortsätter vi att träna  på det jag har skrivit om tidigare.

Ha en skön sommar.

Lite att tänka på!!

Lite att tänka på när man tränar hund.

Gör nu inte dessa här övningarna som jag har skrivit om för ofta för då tröttar man bara ut hunden max ett par gånger nästan VARJE dag, jag själv tränar något nästan varje dag. Man skall ändå ut och rasta hunden och då kan man lätt göra något av det jag har skrivit om.

Här kommer oxå något att tänka på, skulle er hund misslyckas med något ett par gånger så för JÖSSE namn gå inte i luften för det, hunden har kanske inte fattat vad du menade. VET DU INTE VAD DU SKALL GÖRA så är det bättre att svälja det och ta det en annan gång för gör du något fel tar det väldigt lång tid att rätta till det. Gå hem och ringa några vänner som vet  mycket om hundar och fråga dom, du kommer antagligen få olika svar men det är bara att summera vad dom har sagt och plocka ut det som DU tror på. Så har jag alltid gjort. Glöm inte att LIGG signalen är den viktigaste signalen, öva ofta på den.

Jag har säkert glöm något man det är bara att ringa.

Jo jag hade glömt att säga till er att använda pipan i stället för rösten, för rösten avslöjar direkt vilket humör du är på och är du på j—-a humör så märker hunden det direkt det är bättre att använda pipan den avslöjar ingenting. Det finns väl ingenting som hörs så illa som Liiiiiig och Koom Hiiit nä det är bättre att där hörs en signal som bara du vet vad du vill att din hund skall göra.

Vi hörs.

Tel: 0705 792843

Vägrar resa!!

Jag vet inte om ni har varit ute för det och då menar jag att hunden vägrar resa fågeln efter de att den har haft stånd. Jag själv har varit ute för det och de var med Ally.

Efter det så tog jag mig en funderare och kom på en lösning för MINA hundar. De flesta använder Jaaa när de skall resa och det har även jag gjort men om man tänker efter så ordet Ja hur många gånger använder man inte det under en dag. Så jag tänkte att hundar är inte så dumma, när dom hör ordet Ja 50-100 gånger om dan så kan dom säkert nonchalera det när fan som helst. Så numera använder jag lätet PSSSCCCHHH eller hur man nu stavar till det plus att jag har fått hundarna att rusa fram så fort jag använder lätet.

Så när jag är ute och går med mina hundar och dom är så gott som alltid lösa och när vi är samlade så kommer lätet PSSSCCCHHH och då får dom en jävla fart och efter 15 meter så kommer en vissel signal och då kastar hundarna sig ner, signalen betyder LIGG och dom får ligga en liten stund.

Därefter blåser jag inkallnings signal och hundarna kommer in till mig så jag får med en hel del som hundarna behöver, RESNING, LIGG och INKALLNING.

Det är mycket viktigt att ha en vass liggsignal och med vass menar jag att den skall LYDAS när, var och hur som helst.

Efter att jag har gjort detta så reser mina hundar väldigt bra.

Lycka till.

Ett Tips!

Har ni inte råkat ut för det så kommer ni att råka ut för det. Det vill säga om ni tävlar med er hund, om din hund har fattat stånd och du är på väg upp till ståndet och partnern kommer och kör upp fågeln och går efter så kan det hända att den drar med din hund. Dagen är förstörd!!

Om ni tränar som JAG gör så klarar ni av 95 -100% av gångerna som partnern kommer och kör fågeln.

Om ni har mer än en hund eller ni har en kompis som har en hund så kan ni göra som JAG gör. Jag har fyra hundar inkl. valpen men den räknar vi inte för han är för ung. Jag går ut på en skogsväg eller något liknande. Jag sätter den äldsta hunden först så går jag vidare 15 meter och sätter den näst äldsta hunden så går jag vidare och sätter den yngsta hunden efter 15 meter  därefter går jag 15 meter till och där stannar jag och vänder mig mot hundarna och har sten har koll på alla hundarna. Därefter kallar eller visslar jag på den hund jag satte först och då skall den komma till er och under vägs så springer den förbi de andra hundarna och då kommer det att rycka i dom andra hundarna. Men där är jag mycket hård om någon av de andra hundarna så mycket som rör sig en centimeter framåt. Därefter kallar jag på nästa hund osv.

Något man kan göra under sommar månaderna.

Ha det så trevligt.

Benny

Inkallnings signal!!

Inkallnings signal måste man ha och den skall fungera klanderfritt.

Så här gör JAG. Jag har nu varit ute med Zicko och tränat ett antal gånger och nu fungerar det klanderfritt men man måste träna vidare så att den förblir klanderfri. Jag går där det finns något att gömma sig bakom och när hunden har kommit lite för långt fram så gömmer jag mig, jag säger inget utan väntar tills hunden märker att den är ensam. DÅ springer den tillbaks för att finna föraren , jag säger fortfarande inget. Hunden springer förbi dig och när den har hunnit tillräckligt långt i väg så kallar jag på den och blåser jag inkallnings signal. När hunden hör att husse kallar och hör vissel signalen så får den väldigt bråttom att hitta sin förare och när han har hittat sin förare så gäller det för föraren att överösa den med glädje och beröm. Hur långt den skall springa förbi det är upp till var och en att avgöra. Ett par gånger sen behöver ni bara blåsa inkallnings signalen så kommer hunden att vända och gör allt för att hitta sin förare och GLÖM INTE berömmet när hunden har hittat er.

Lycka till!

Vi fortsätter med lite " dominering"

Vi fortsätter med lite " dominering"