Zep och Molly!!

Nu är jag igång igen, jag tänkte att jag kan skriva lite om Senjas M-Zep och Bjerndrups Molly hur dom är och vad dom har hittat i sina liv.

Om vi börjar med Zep så var han mycket tidig, i sin första start så hade han fyra fågeltagningar och blev bästa unghund i SFK,s prov 1 ukl hp. När han var tretton och en halv månad vann han Svenskt Derby till allas förvåning. Där efter for vi upp till Bruksvallarna och där vann han Grand Prixet. Sin etta i Ökl hp tog han på Gotlands vår prov. Sen var det SISK`s 100 års jubileum nere i Skåne med deltagare från hela Norden  vilket han också vann, 1 Skl Cacit och allt vad det nu heter. Därefter har jag knappt startat honom, nu är han uppe hos Håkan Antman sen i höstas. En nervös Håkan startade honom uppe i fjällen och han placerade sig med ett fint tredje pris i Skl.

Det är en mycket snäll och glad hund som sällan eller aldrig drar i kopplet, han har en egenhet. Han snackar en massa när han vet att något trevligt är på gång.

Molly kommer från Bjerndrups kennel i Danmark. Hon var också ganska lätt att få till att förstå allt man vill. Unghunds proven började i Danmark med att hon fick sin etta Ukl på DESK,s huvudprov på våren och hon blev provets bästa unghund tätt följd av två kullsyskon. Hon blev över två år och öppen klassen stod för dörren. Efter att hållit på med stående fågelhundar i över 40 år så har man lärt sig ett och annat. Det är att det plötsligt går troll i nästan allt, det blev ett antal andra pris i ökl innan hon äntligen fick sin etta i Ökl.

Molly har också haft två valpkullar vilket sätter sina spår. Om ni går in på Dansk Engelsk setterklubb och kollar på Bjerndrups kennel så kan ni se att henne syskon nästan har vunnit allt. Nu har hon inte haft valpar sen i fjor våras så denna säsongen hoppas jag hon skall visa vad hon kan. Molly är också väldigt lugn inomhus.

Zep apporterar !

Zep apporterar !

Zep står för ripor!

Zep står för ripor!

Molly står för höns!

Molly står för höns!

Hej alla valpköpare och hundvänner!!

Nu är det nytt år och vi startar upp efter som vi haft så fint väder. Vad jag menar med att starta upp, jo det är ju inte så lång tid för än proven startar så nu gäller det att få ordning på hundarna. I år är det främst två hundar jag tänker starta nämligen Molly och hennes dotter Ally, den gamle Mac han lever fortfarande och Zep är uppe i fjällen hos Håkan Antman.

Jag tänker dra över till Danmark och träna lite samt tävla, sen efter det så blir det några starter här hemma kanske vi tar en tur till Gotland också det skall vara mycket fågel där. Efter det så blir det en tur till fjällen för lite avkoppling. Nästa parning jag tänker göra är mellan Molly och Zep eftersom valparna efter förra parning har gett en väldig respons och det kommer att ske nästa gång Molly löper. Troligt vis någon gång till hösten. Jag tänker själv behålla en valp.

Tel.  0705 792843  eller  0733 974600

Jag ber om ursäkt för att jag inte har varit så aktiv på min hemsida. ” Bättring Benny ”.

Ally Molly Mac Bonny

Ally Molly Mac Bonny

Molly stånd för höns.

Molly stånd för höns.

Ally stånd för höns.

Ally stånd för höns.