Parning!?

Det var meningen att jag skulle para Mac och Molly men det blev Zep och Molly.

Orsak: Mac hade försökt i två dagar. Han gick upp på henne och ner efter 15 sekunder och så höll han på mest hela tiden jag blev naturligtvis orolig. Var där fel på hans höfter??. Jag vet inte. Tog kontakt med Malmö djursjukhus och träffade en underbar veterinär. Det togs prover på Molly och det vsr dags att para. Åkte in dagen efter för att inseminera Molly med Mac, s spermier, dom skulle kollas också. Fick ett nedslående besked att dom dög inte. Alltså där skulle inte bli några valpar. Jag berättade att jag hade varit och tagit ett prov och det var så gott som bra. Han sa då att en så gamal hund som Mac där ändras allt väldigt fort, spermierna var alltså färsk vara. Vad gör jag nu med valp köpare från hela Norden?? Efter lite betänkligheter så ringde jag upp några valpköpare och sa som det var och att jag har en son till Mac där hemma som jag kunde använda. Jag fick väldigt posetiva svar av samtliga och då blev det så. När jag kom hem så tog jag och satte i hop Zep och Molly tog det mindre än fem minuter så var det klart. Sen hängde de ihop i trettio minuter. Ett ax plock av Zep, s meriter: Grand Prix vinnare uppe i fjällen, Derby vinst och 1, a pris med certifikat på SISK, s Hundra års jubileums prov med deltagare från hela Norden.  Skrivit på min telefon.

Molly!

Jag tycker att det är lite egendomligt, förra gången mina tikar började löpa så

var det fem dagar mellan hundarna när dom gick i gång.

Denna gången  så började Bonny den 4/2 dagen efter

började Ally då tänkte jag att nu så börjar snart Molly

men icke och hon håller fortfarande sig i från löpet.

Man blir aldrig klok på det, i alla fall inte jag.

Så det är bara att vänta.

I dag den 16 /2 så undrar jag om inte Molly är på gång

att börja löpa, inte för att jag har upptäckt något blod men om jag ser Mac så är han väldigt intresserad av henne. Vi får vänta någon dag så får vi se.

Nu på morgonen

den 17/2  såg jag äntligen blod efter Molly. PARNINGSDAGS.

”Mac”

Efter ett besök hos min veterinär för att kolla ”Mac,s” spermier gick jag där ifrån med ett leende på läpparna. Hans spermier hade aldrig varit bättre eller vad sägs om 80% godkända spermier och nästan inga kroksvansar. Man kan inte vara annat än glad.

Nu skall han snart para Molly för han är där och nosar och smackar så hoppas vi att allt går bra. Är där nu någon tik ägare som är intresserad av hans blod så vänta inte han blir tolv den 22/2.

Ha de Benny