Årets första träning!!

Molly står för fyra höns.

Molly står för fyra höns.

Ally står för två fasan hönor.

Ally står för två fasan hönor.

Årets första träning är nu avklarad och det kunde inte gått bättre. Jag gick ut med tre hundar i dag Zep, Molly och Ally. När man sen får fågel för samtliga då njuter man i alla fall jag.

Zep var först ut efter knappt två minuter stelnar han. Jag går upp till honom säger JA och han tvekar aldrig det bara smäller till så lyfter hönsen och han sätter sig. Forsätter sen bra hela släppet.

Molly gick kanon fint i dag inget att klaga på hos den damen, får ett fint stånd jag går upp till henne JAA hon går lugnt fram och reser hönsen pang i backen allt frid och fröjd.

Ally fick gå på en stor raps som avslutas av en sten mur. Det är en dam som lägger ofantligt med mark under sig när hon går och går det gör hon så det står härligan till. Söket var bra och med den farten tycker man hon skulle missa  fågeln någon gång men än så länge har jag inte märkt något av det. Det såg ut att vara tomt denna gång men så börja hon gå lite lugnare längs stenmuren. Plötsligt går hon upp på stenmuren och fäster ett fint stånd. Hon får ett ja och hoppar rakt ut ifrån stenmuren och landar precis där fasanerna låg och tryckte, hon blir på plats när fågeln lyfter.

F..N vad glad man blir efter en sådan dag.