Parning!

Myrhedens G-Granat ( Mac )

Myrhedens G-Granat ( Mac )

Bjerndrups Molly

Bjerndrups Molly

Parningen mellan Bjerndrups Molly och Myrhedens G-Granat ( Mac ) blev uppskjuten på grund av att Molly gick i löpet den 20/7 2013.  Nu blir parningen nästa gång Molly går i löpet vilket borde ske i februari månad 2014.

Ett axplock om deras meriter: Molly i Danmark 1 ukl samt bästa unghund i Engelsk setterklubbs huvudprov, Sverige: Vann Grand Prixet , 1 Ökl i Skåne.

( Mac ): Unghund 2,a Danskt Derby. Sverige 1 Ukl Hp bästa unghund på Engelsk setterklubbs huvudprov, SM vinnare , vunnit Skl på fält, fjäll samt på snö. VM- tvåa ena dagen. EM-etta ena dagen samt mycket annat.

En parning är gjord mellan dessa båda. Jaktprovs premier.

Macpersson,s Alwin: 1 ukl hp , 2ukl. Macpersson,s  Asterix: 1 ukl.

Macpersson,s Ally: 1 ukl hp samt bästa unghund på Engelska setterklubbens huvuprov. 1 ukl hp i Skåne .  2 ukl i skåne.

Utställnings premier:

Macpersson,s Alwin  Excellent

Macpersson,s Axa  Jun Excellent Hp

Sommar!

En varm dag på Dundret!

En varm dag på Dundret!

Det var sommar och vädret var underbart när vi åkte genom Sverige för att hälsa på några av våra underbara valpköpare. Mats Deltin och hans underbara sambo var de första som vi hälsade på och där fick vi kaffe och våffler, därefter for vi till Östersund för att hälsa på Thomas Ramstedt. Hemma hos Thomas mötte senior Brännström med fru samt Mats och Irene upp. Thomas bjöd på en utomordentlig måltid.

Det var härligt och se gamle Mac och alla hans valpar.

Dagen efter åkte vi vidare mot Svensbyn och Håkan Antman med fam. för att hämta hem Zep och träffa Zep,s valp Skott, det var faktiskt svårt att se skillnad på dem. Vi hade en mycket trevlig afton tillsammans med fam. Antman. Dagen efter for vi vidare mot Luleå för att träffa Mattias och Lena Lindkvist samt inte minst deras hundar med Win i spetsen. Vi spenderade natten hos Lena och Mattias efter en superb måltid.

Dagen efter for vi vidare mot Gällivare, vi ville gärna hälsa på mannen som fick över mig till Engelsk Setter, Mr. Viking Tano. Han har blivit som en bror till mig efter alla turer vi har varit genom, skulle jag skriva om dem skulle jag inte bli klar i dag. Efter många skratt och mycket annat som inte går att skriva om fick vi så småningom tänka på en lång hemfärd. 182 mil puh.

Träning!!

Har nu varit ute och tränat i två dagar och det har gått fantastiskt bra.

Ally har skött sig mycket bra, första dagen gick vi på en ganska stor upp harvad stubb som hon tog näst intill från kant till kant. Jag såg inte till någon ko vändning, nä hon vände faktiskt rätt varenda gång. Farten var det inget fel på heller och mot slutet ställer hon sig mycket fint. Hon får hålla ståndet en liten stund sen kommer JA och hon reser mycket bra en fin fasan tupp. Lugn i flog och skott.

Andra dagen gick vi på en stor och kraftig rapps mark. Ally gick som dagen innan där var inte tillstymmelse att ko vända. Mot slutet av släppet fattar hon ett stånd hon får stå ganska länge för jag hade en bit att gå, väl framme får hon resnings order. Då lyfter där en stor rapphöns kull, lugn i flog och skott. Släppte henne igen, hon går upp över en backe och förblir borta. Ganska orolig börjar jag springa uppför backen ( jag hade en väg lite längre upp) och till en början ser jag inte att  Ally har fattat stånd en bit in. Jag får gå tillbaka en och gå runt så inte jag reser fågeln. Ett JA och fyra höns tar till vingarna, lugn i flog och skott.

Mycket glad åker jag hem, hade hon inte varit så ung så skulle jag kunnat säga att hon är mogen för större uppdrag.