Macpersson,s Ally

Jag hittade en bild i från höstas som jag tänkte att jag måste visa.

Här ser ni Ally sju månader gammal apportera sitt första vilt. Jag blev faktiskt ganska stolt.IMG_0546

Macpersson,s Max

Max hade en toppen dag i lördags eller vad sägs om att ha sitt livs första fågeltagning..

Efter att ha gått mycket fint. Så fattade Max ett stramt stånd. Anton som ägaren heter såg att fasan tuppen försökte smyga undan så han skickade fram Max, upp kom tuppen. En signal från Anton och Max stannade inom fem meter. Max visade även att han kan sekundera helt spontant. Det var väl inte dåligt av en drygt tio månaders hund. Vad mer kan man önska sig.

Vi önskar Max och Anton fortsatt lycka till.

Planerad parning!!

Jag har tänkt göra om parningen mellan Myrhedens G-Granat ” Mac ” och Bjerndrups Molly till hösten-vintern 2013!  På grund av dressyrbarheten och den väldiga jaktlusten och att Mac är till åren kommen.

Den tidigare parningen mellan Mac och Molly blev mycket lyckad, det ser vi redan nu. Nu är dom drygt 10 månader och går med fart och energi. Revieringen är kanon och dom flesta har redan haft sina första stånd för fågel. Det har oxå skjutits över några hundar, samt att dom väldigt glada att bära saker så apporteringen skall inte vara några problem.

Eventuella valpköpare kan ringa. Tel: 0733 974 600  Från utlandet. Tel: +46 733 974600

Ally!

Ally står för fasantupp.

Ally står för fasantupp.

Har nu varit ute på årets fösta träning och Ally har visat upp en först klassig fågeltagning.

Jag släppte Ally och hon gav sig iväg med en väldig fart. Revieringen var jättebra, söket på bredden var fullt godkänt av en 10 månaders hund. Vi närmade oss en märgelgrav och Allys fart gick ner betydligt och hon fattade ett stiligt stånd. När jag närmade mig märgelgraven gick två rådjur loss från den. Förvånad blev jag för Ally stod kvar med blicken fäst in mot märgelgraven. Här måste vara fågel tänkte jag för mig själv. Hon fick resnings order, hon for in i skiten upp kom en tjusig fasantupp. En visselsignal och hunden satte sig, ett skott i luften hon satt kvar. Där kom nästan en tår från ögat.