Ally

Macpersson,s Ally har nu så smått visat att hon förstår vad det går ut på att vara en stående fågelhund.

Hon går nu med en väldig fart och energi, storleken på söket har nu oxå ökat markant. När hon känner av en fågel så står hon väldigt fint och när hon får resnings order så åker fågeln upp med en väldig fart. Sen är hon väldigt lugn av sig en liten signal så sätter hon sig ner och iaktar fåglarna som lyfter.

Det skall bli väldigt skoj att följa hennes vidare utveckling och se vad hon kan åstadkomma på tävlingarna framöver. Här finns i alla fall en väldig potential i hunden. Att hon blir en fullt duglig jakt hund är jag helt övertygad om.

Zep uppe i fjällen!

Zep står för tjäder tupp.

Zep står för tjäder tupp.

Enligt Håkan Antman sköter Zep sig utmärkt.

Håkan har skjutit en del ripor för Zep och han har gjort allt rätt så långt. Nu de sista dagarna har Zep ökat på sitt sök enormt. På bilden står Zep för en tjäder tupp och det är första gången han träffar på en sådan fågel. Håkan hade bara kamran med sig den här gången.

Ally,s första stånd!!

I dag så tog Macpersson,s Ally sitt första stånd för fågel.

Det som hände var att jag släppte Ally på en liten stubb samt lite ogräsmark och där finns oxå en märgelgrav. Hon gick ganska trevligt, inte så stort som jag önskar men man kan inte begära något när hon endast är lite över sju månader. I alla fall vi närmar oss märgelgraven och plötsligt fattar Ally ett skarpt stånd, hon får stå ett litet tag. ”Ja ta den då” säger jag och hon reser järvt, fasanerna kommer på vingarna en signal från min pipa och hon sätter sig ner.

Man kan inte vara något annat än glad en sån här dag.