Pandora jaktchampion!!!

Daniel och Pandora på jakt.

Daniel och Pandora på jakt.

 

I dag vann Daniel Gustavsson,s  Pandora som är efter Granat och Flisa SFK,s sena höst prov och kan därmed titulera sig jaktchampion. Med två fågeltagningar och ett fint sök.

Repris!

Molly fick i dag ännu ett andra pris i Ökl. Hon var lite för öppen i söket, för övrigt var jag mycket nöjd med henne. Vi tar nya tag skam den som ger sig.

Nytt i från fjällen!

Tuva står för ripa.

Tuva står för ripa.

Har fått telefonsamtal i från fjällen angående min Senjas M-Zep och Myrhedens K-Millans valpar.

Valpen Myrhedens N-Tuva som är sex månader skall vara en jäkel på fågel. Hon har till dags datum stått och rest fågel sjutton gånger. Jag är så glad att det går så bra för dina valpköpare Håkan.

Jag har nu fått en bild från ett avTuvas stånd på ripa.

Myrhedens G-Granat

Myrhedens G-Granat,s avkommer sköter sig alldeles utmärkt.

 Nu har Daniel Gustavsson,s duktiga tik Pandora som är efter Granat och Flisa vunnit VFK,s  segrar klass med CK,  en segrar klass vinst till så är hon Jakt Champion.  Vi tar hatten av för Daniel och Pandora.

Åslunds Macpersson,s A-Karin!!!

Karin står för "FÅGEL"
Karin står för ”FÅGEL”

Anders o Anitas valp Karin har i dag åter igen stått för fågel. Närmare bestämt fem gånger. Det är ju fantastiskt hon är ju inte ett halvt år ens. Hon har även apporterat en rapphöna. Vad skall det bli av denna skönhet???

Prov i Skåne!

Har i dag varit på prov Svalöv.

Molly fick i dag ett fint andra pris i Ökl för sina bedrifter.

Fast stånd.

Fick i går ett väldigt trevligt telefon samtal i från Mattias och Lena i från Luleå. Dom har valpen Alwin som har utmärkt sig genom att fatta ett mycket snyggt stånd på ripa. Han fick stå ganska länge innan dom kom upp till honom. När dom sen gav resnings order så reste Alwin som om han aldrig gjort något annat, att han sen gick efter en sju- åtta meter det gjorde inte så mycket tyckte dom.

Jag får rysningar i kroppen, det är bara till att gratulera Alwin, Mattias och Lena ,vackert.

Anja

2012 150Anja har det jättehärligt i Grisbäck tillsammans med husse och matte bara 40 meter ner till havet och inga
bilvägar eller andra faror. Väldigt få fästingar också. Kollade hennes simsätt idag, och hon plaskar till en början sedan ser det
riktigt ut.Idag har vi haft 28 grader som varmast, så vi har varit ut på en båttur på Kalmarsund.Anja sitter i fören som ett vackert kuttersmycke.Hon kan nog ställa upp i en skönhetstävling om inte något annat passar.
Anja är en trevlig och social valp Vi tränar  en liten stund varje dag, med blandade resultat.Hennes bästa leksaker är en gammal
liten fotboll,knutad handduk och svanfjädrar som hon hittar på stranden
Hälsningar från Anja Mats och Irene

Prov i Danmark

Träning. Molly står för rapphöns.

Träning. Molly står för rapphöns.

Jag for till Danmark i söndags för att gå på prov.

Jag hade en över laddad hund vid namn Molly till start i Ökl. Det var ett år sen hon startade sist. Första släpp var hon så laddad att hon for rakt in i en rapphöns kull som låg vid kanten på fältet. Hönsen lyfte och Molly såg ut ungefär som( vad f..n var det som lyfte ). Men hon gick i alla fall inte efter. Erling Clausen som var domare tyckte att det var synd på en så fin chans, men jag skulle få en chans till. Nästa släpp fick vi gå i ett potatisland. Molly hade nu kommit på andra tankar, hon gick mycket fint och det hela resulterade i ett vackert stånd. Vi fick resnings order och upp kom en stor kull rapphöns, Molly var hur lugn som helst hon bara satte sig ner när hönsen flög i väg.

Vi fick ett andra pris i Ökl och jag var nöjd när vi for hemåt.

Axa

IMG_3045Det är jag som är Axa dvs. det korrekta namnet är Mac Perssons Axa, men ni kan kalla mig Axa!

Född Skånetös men flyttade vid 8 veckors ålder till västkusten (Bohuslän ) där jag funnit mig väl till rätta och trivs bra både med omgivningen och min nya familj.

Jag reste tillsammans med min syster Ajja hit upp – och faktiskt så gillade vi båda två det här med bilåkning ganska bra – vi mådde i alla fall inte illa! I början när jag kom till mitt nya hem fick jag sova i en bur och hade inget alls emot detta men sedan tyckte min matte att jag skulle sälla mig till ”flocken” som sover i sängen, så numer ligger jag bekvämt nerbäddad jämte de tvåbenta  på nätterna!

Jag gillar att bära runt saker, och att hämta föremål som kastas och bära tillbaka dem till matte, både på land och i vatten, är nog det roligaste jag vet. Leta efter matte är också ganska kul, det går till så att hon springer och gömmer sig och jag får köttbullar – dvs när jag hittar henne !( a piece of cake)! Sen tycker ju hon att jag skall sitta fint vid olika tillfällen, komma springande när hon ropar  ”Hiiit”, och stanna när hon säger till – så jag gör det för det mesta – man får  ju köttbullar då! Jag gillar mat också men nu har matte träffat några andra settervalpar i samma ålder som hon påstår ” är slankare ” och därmed också ser lite äldre ut! – men det är bara elakt förtal för jag har en alldeles perfekt rondör för min ålder!!

Tja, sen var det väl inget mera…det skulle väl vara det där med koppel då…jo då jag går i koppel ibland men här hemma vid får jag för det mesta  än så länge springa lös , så länge jag är lydig…

Kisseriet också ja…det är inte helt hundra att jag kommer ihåg att man gör det utomhus, leker man och har kul så kan det hända att man glömmer sig… men det är ju inget att prata om !

För övrigt så har jag har precis kommit hem efter att ha tillbringat 1 ½ dygn på Blåstjärnans djursjukhus i Göteborg!  Helt plötsligt svullnade jag upp i ansiktet speciellt läpparna som blev gigantiska, det blev omgående bilfärd ner till Göteborg där veterinären diagnostiserade det som ” ormbett” och så blev jag inlagd på sjukhuset med vätskedropp ! Men vid utskrivningen sa de att ormbett var det nog inte eftersom svullnaden  gav med sig så pass fort, däremot så trodde veterinären att det kunde vara en groda!

Sensmoral : Tjejer även om det är frestande – kyss inga grodor!! Inte får man nån prins inte – bara ett trist dygn på sjukan!

Hälsningar

Axa

Next Page →