Parning

Parning kommer att ske inom ett år mellan Myrhedens G Granat och Bjerndrups Molly

Myrhedens G Granat ( Mac )

Myrhedens G Granat ( Mac )


Bjerndrups Molly

Bjerndrups Molly

Danska Engelska Setterklubben´s Huvudprov

Jag och en del andra svenskar har nu varit i Danmark och prövat lyckan i detta underbara och gästfria land. Ni som inte har varit i Danmark borde pröva det, rapphöns par på nästan alla fält. Trevlig förläggning, underbara människor samt att nästan alla som har Engelsk setter var där.

Fredag morgon var det upprop för Ukl och jag skulle starta Molly. Efter mitt första släpp var jag ganska lycklig för hon hade gått mycket fint samt haft en prima fågeltagning. Sen fick vi ett släpp till där hon fortsatte i samma stil. Vid lunchen fick jag av domarn Martin Clausen reda på att Molly hade fått I Ukl ( Hp finns inte i Danmark) lyckan var nu mycket stor.

Två första pristagare

Två första pristagare

Ägaren till kenneln Sven Aage Vad

Ägaren till kenneln Sven Aage Vad

Lördag morgon hade jag tänkt  starta både Zep och Molly i ett bland parti när uppfödaren till Molly kom och frågade om jag verkligen skulle starta Molly. Undrande frågade jag hur så, jo det skulle vara matchning om bästa unghund senare på eftermiddagen, då drog jag naturligtvis Molly. Så det blev bara Zep till start. Första släpp kände jag inte igen Zep, han gick bara på tre fjärde dels fart. De näst följande släppen var det åter full fart och i sitt sista släpp när han följde en buskridå så blev det plötsligt tvärstopp. Jag anmälde stånd, vi gick fram och avslutade fågeltagningen. Zep blev tvåa i sitt parti och var nu klar för Grande Finale.

Nu var det dags för matchningen i Ukl, det är ganska spännande när det är så mycket folk som är och tittar. Åtta hundar skulle nu göra upp i vem som skulle bli vinnaren i Ukl. Efter en runda blev vi ganska snart klara på vem som låg i topp och det var Bjerndrups kennel med tre hundar överst, Molly, Birk samt Bojana. En liten notis angående kullen som Molly är fallen efter. Bjerndrups Birk har 6 x I Ukl, Bjerndrups Bojana 5 x I Ukl, Bjerndrups Molly I x I Ukl  I x 2 Ukl , Bjerndrups Jow I x I Ukl. Utfallet av det hela blev i alla fall att som slut segrare blev Bjerndrups Molly och lyckan blev nu ännu större.

Bjernsdrups hundarna. Frh. 1.an  2.an 3.an i finalen

Bjernsdrups hundarna. Frh. 1.an 2.an 3.an i finalen

Finalfältet

Finalfältet

Söndag morgon och jag hade fått ta beslutet att ställa av Zep. Nu var det nämligen två tävlingar samtidigt  UKK vilket är en unghunds konkurens tävling samt Grande Finale i vinnar kalssen. Jag satsade på Molly vilket var ett felaktigt beslut hon gick nämligen efter hare så var den dagen slut. Men på det hela taget så var jag mycket lycklig när jag satte mig i bilen för min hemfärd.

En stolt kille med sin hund

En stolt kille med sin hund

Danskt Derby

Det Danska Derbyt är flyttat till mitten av april, vilket passar mig ypperligt.

Nu har man ytterlig en månad att få ordning på Molly, det har visat sig att hon är väldigt envis av sig. Men att döma av den sista träningen så börjar allt komma i ordning. Tre harar som hon inte brydde sig om nämvärt, tre fasaner som hon klarade galant. Trägen vinner säger en envisare husse.