Årets jakt på Vittskövlegods

benny-045

Här smäller det så fjädrarna rycker!

Lördagen den 30/10 var det dags för årets jakt på Vittskövlegods.  Andras Talpai och hans kompis kunde inte vara med i år så det blev en ny konstellation, jag själv tog med min kompis Jonas och Daniel hade en ny kille med sig som hette Anders. I år skulle vi samlas på Bäckaskog slott så vi fick åka hem i från lite tidgare eftersom vi skulle jaga på en utmark. Efter en kopp kaffe och lite dösnack så var det tid att jaga, vi hade bara tre hundar så vi körde med en hund i taget. Zep fick börja, vi gick ut i ett betfält med en hel del ogräs, toppen tyckte jag. Ack vad jag bedrog mig, han hade inte gått länge innan första fågel kontakten. En stöt vad i he—e, på det igen och samma sak händer. Koppling, veterinär besök noskvalster???

Då gick det betydligt bättre för Daniel och hans duktiga tik Pandora som tog vid där Zep gjorde bort sig. Hon skötte sig så bra att grabbarna fällde tre fasaner över henne och apporterna klarade hon galant. Pandora är även duktig på att följa upp dikeskanter och skiftes kanter vilket hon visade mer än en gång. Så har hon även en duktig husse som är het när det är fågel i luften.

Mac är en gammal herre som jag litar på till ett hundra procent. Han fick ta det sista av betfältet och mycket riktigt han satte en gammal fasan tupp som min gode vän Jonas ändade dagarna för. Dagen gick mot sitt slut och Zep börjad chippa efter andan men Mac han trummade på som en unghund. Han fixade tre rapphöns kullar på slutet. Den första tog han uppe vid vägen i en stenramla, med halva hunden ute på vägen så for bilarna fram och tillbaka bakom röva på honom. Inte brydde han sig, nä han stod tills han fick resnings order tyvärr blev inget fällt. Därefter gick vi ut i ett betfält det tog inte lång tid så var det tid igen, han stod som en fura, men tyvärr så gick fåglarna till vår besvikelse det var bara att ta nya tag. Vi släppte honom igen ute på en stubb. Han tog kanten till ända på väg upp igen så måste han fått en molykyl i näsan, han slog runt och gick mot skogen som låg ganska nära. Där var det tvärrstopp, vi gick lugnt mot honom. Där gick några smällar och där blev en del att apportera. Slutet gott allting gott därefter blev det korv grillning.