SFK`s segrarklass

Zep blev i dag tvåa i SFK`s segrarklass som avgjordes på markerna kring Löddesborg.

Äntligen

2009 029

Senja`s M Zep`s tur att visa framfötterna, han vann nämligen Irländska Setterklubben`s jubileums prov med CERT och CACIT.

I går var det den 26/9 2010 och vinnar klassen i Irländska Setterklubben`s 100 `års jubileums prov gick av stapeln.

Äntligen var det Senja`s M Zep`s tur att visa framfötterna, han vann nämligen tävlingen med CERT och CACIT. Det var skönt att han äntligen visade vad han kan vilket jag har vetat hela tiden.
Här är en lite äldre blid av Zep kameran kom nämligen inte med denna gång.


Rapphönsjakt i Danmark

Dm-II_7718

Senja`s Zeb i full fart i Bramming.

Jag och min vän Thomas Tängerfors har nu varit några dagar nere i Danmark jagat rapphöns tillsammans med Erling Clausen , Sven Åge Vad och några andra Danska vänner. Det blev väldigt lyckat och vi hade några underbara dagar tillsammans med fint väder trots lite regn och många rapphöns i luften.

I Danmark börjar alltid jakten  med ”morronmad” det vill säga frukost med fralla och kaffe samt  en liten snaps. Väl ute i marken så blev det Sverige mot Danmark och ställningen skiftade gång efter annan men efter två dagars jakt får vi väl säga att det blev ganska lika. En hund som imponerade på mig var Thomas lilla tik som kommer norr ifrån, hon visar sig klara att jaga i fjäll och skog samt på bördiga fält, hennes namn är Myrhedens Kvittra. Det blåste en hel del i Danmark så Erling kunde inte hålla sig utan fällde kommentaren att blåser det lite till så kommer Kvittra att falla omkull, hon väger ”kun” 13 kilo.

Som sagt var det blev många skratt och många skott samt en hel del fällda rapphöns. Sen den 19/9 var det Danska Engelska setterklubbens huvudprov vilket Erling Clausen vann med Martallens Easy vilket gladde Benny Melin och Andras Talpei blev trea med Nestor.
Hemkommen från fjällen

Jag har nu kommit hem från fjällen. Det blev en vecka i stället för tre på grund av en krånglande häl (hälsporre) men så är det, man får ta skeden i vacker hand. Träningen går vidare här hemma. Mitt nyförvärv Molly har visat mycket goda takter dom senast två dagarna. I går så började hon en aning våldsamt så vi fick ha ett utvecklings samtal som var mycket positivt. Efter vårt samtal så fungerade plötsligt allt, hon hade tre fina fågeltagningar med resning och full respekt. Därefter åkte jag ut till en kamrat stärkt av Mollys fågeltagningar för att gå mot en par hund. Vi släppte våra hundar för att se på söket och se det fick vi båda hundarna gjorde mycket bra i från sig. Under tiden vi gick hem så råkade jag nämna att jag trodde att Molly skulle klara apporterings provet, Ok sa Per vi testar när vi kommer hem. Hon klarade provet.  Sen i dag gick det inte lika bra,  Molly började med att ställa sig och jag kom ända fram till henne vid resnings order gick hon efter. Där efter stötte hon en fågel och gick hejdlöst efter, nytt utvecklings samtal, nästa fågel kontakt skötte hon perfekt.  Jag blev naturligtvis mycket glad.