Nu har vi laddat om

Mac efter en trevlig jakt

Mac efter en trevlig jakt

I dag var det veterinär besök för ”Mac”, vi fick kollat upp hans spermier av en jättesnäll veterinär som hade gått i lära hos den gamle setter mannen Lennart Nord, som var chefs veterinär på Malmö djursjukhus. Hon tog sig verkligen tid och berättade allt angående sperma prov och parning det var många konstiga ord som jag aldrig hade hört förr, så hade mitt kom ihåg varit bättre än det är så hade jag kunnat förmedla allt. Det viktigaste la jag i alla fall på minnet. Mac,s spermier var inte de bästa hon hade sett men heller inte de sämsta, och det kunde vara än bättre om ett halvt år, han hade ca: 60% fullt livs dugliga spermier och slut som avels hund var han långt i från. Jag blev naturligtvis väldigt glad över detta eftersom jag själv har tänkt använda honom till Molly om ca: 1 1/2 år, enligt veterinären skulle detta vara fullt möjligt. Så nu har vi laddat om från lösa till skarpa skott.

Är det lösa skott eller???

Nu har två tikar som ”Mac” har parat gått tomma, Myrhedens Bella och Ins Vega, så nu börja man undra om spermierna är som dom skall eller inte. Nu blir det veterinär besök på måndagen den 21/6 för att kolla upp så att allt är som det skall. Så är spermierna dåliga så är det bra som det är, då blir det inte fler parningar.

Fader Zep o moder Iasy

Senjas M Zep och Martallens Iasy har nu fått åtta valpar, fyra grabbar och fyra tjejer. Enligt Erling så gick allt bra inga komplikationer och alla mår bra. Det skall bli mycket intressant att se vad Zep ger för avkommor.
Blir nu Molly så bra som hon visar,( hennes kull bror har redan tagit ett första pris med Hp endast elva månader gammal i Ukl ) är det meningen att hon skall paras med Granat om han inte är för gammal,
och därefter med Zep.
Nu önskar jag alla fågelhundsvänner en skön sommar så ses vi till hösten.