Webbmaster har ordet!


117

Hovärken reser sig majestätiskt i bakgrunden. Benny och Eva spanar ut över nejden.

Utanför fönstret så har kvicksilvret sjunkit till -20 grader, och vinden blåser från nordost . Det är femtonsekundmeter i byarna. Det är kallt, riktigt kallt. Det är då man ska ta fram minnena som finns lagrade i någon av hjärnhalvorna, vilken det vet jag inte. Vidare så har vi den moderna lagrings media som kallas för minnes kort, och hårdisk. Dom två tillsammans kan skapa minnen från dagar eller år tillbaka i tiden.

Det som gjorde att det blev just det här minnet var att det var dags för en sortering av en massa fotografier. Dom skulle in på den ny  inköpta externa hårdisk. På en mapp stod det Lofsdalen!

Vid en snabb koll så ser jag två glada Skåningar som för ovanlighetens skull glider fram på ett par skidor. Benny och Eva har åkt dom 90 milen upp till Lofsdalen för att njuta av den härliga vintern som bjuds upp i norr. Skidorna skulle dammas av.

Mac och Zep fick denna dag chansen att lufta sig på dom vita vidderna. Härligt att se vilken glädjen när dom fick sträcka ut på fjället. Bilderna från den här dagen har jag mycket att tacka för.

138

Visst är det mäktigt i fjällen!

Det blev min nya karriär som reporter och skribent. Utan Benny och Eva och Lasse hade det nog aldrig blivit några rader. Det blev en hel del  bilder den dagen så håll till godo. Tusen tack för att jag fick vara med.

Nu när vi närmar oss vecka 11 så får vi be SMHI om vackert väder i Funäsdalsfjällen. Trelleborgarna ska nämligen upp till dom vita vidderna. Hoppas ni får det bra, och vackert väder.

ps. Skåningarna  stod stadigt på skidorna hela dagen, själv så gjorde jag en djupdykning så att ena objektivet blev snöfyllt och obrukbart resten av dagen. Så säg aldrig att en skåning inte kan åka skidor!
Alternativ träning

2010-047-parken

Träning i parken! Molly står för en höna.

Min träningsmark för unghundar håller på att försvinna. Där skall nu byggas ett femtiotal villor. Så nu härjar grävmaskiner och hjullastare där. Jag har nu varit där en sista gång och fick några bra situationer på Molly, Under tiden for kanadagässen förbi för att söka efter mat.
Senare på dagen skulle Molly och jag ut och gå en runda, det blev en tur ner till stadsparken.
Jag tror att våren är i antågande med tanke på att råkorna håller på att fixa till sina bon. Trots vädret är som det är.
Tanken på ”alternativ träning” uppstod när Molly fattade stånd för hönsen i stadsparken.

Ett vitt Trelleborg09-938-small-kopia

Ett frimärke till alla norr om Dalälven! Så här ser en Fasan ut.

Snön har kommit till Trelleborg och lagt sig. Ja det är långt ifrån varje år det ser ut som det gör i år . Vi får väl klara även detta, men jag tycker det är mest synd om dom vilda fåglarna. Fasanerna och rapphönsen har det svårt att hitta föda. När det nu är som det är så vill inte jag gå ut och träna mina hundar på fält, det får mest bli lydnad och lite apport träning. Hundarna har väldigt svårt att urskilja gränserna i det här vädret, och dom är knivskarpa här nere i södra Sverige. Det är inte som när man är hemma hos Lasse Tano och frågar honom om gränserna, ja det är 10 mil i öst och väst samt 25 mil i norr och söder säger han med ett leende. Jag var i alla fall ute och skulle titta till mina foderställe när jag fick se alla dessa fasaner samt en del rådjur, och då blir man glad.09-934-kopia

Här går det ca: 40 fasaner och betar ute på åkern!
09-928kopia

Rådjuren är ute och betar dom lika så. Är det det här som kallas Djurgården?