Drömmar

skott-zep

Vilken härlig dag!

I dag är det den 27/1, och det är skitväder ute.

Det blåser ganska häftigt men det är ju inte ovanligt, sen kommer där något vitt från himlen ”snö” tror jag att det heter och det är ganska ovanligt här nere. Det har också varit ganska kallt en längre tid, ”ja jag vet” det har varit mycket kallare längre upp i landet, men vi som bor längst ner i landet vi är inte så vana vid kyla.

När det är så kallt så vill jag inte släppa mina hundar för jag är rädd om bogarna på mina djur. Marken är sten hård och något snötäcke det har vi inte hellre  för vinden blåser undan snön och den lägger sig där det finns lä. Då tycker jag att man får lov att drömma sig tillbaka till i höstas då vädret var fint,  solen den lyste och vinden var minimal.


Äntligen kom dagen

09 906

Äntligen kom dagen!

Äntligen kom dagen då Molly började trilskas. Vi åkte ut där jag brukar gå med henne i långlina och där det finns ganska mycket fasan. Väl framme så började vi gå sakta ut i det höga gräset och i bland alla buskarna. Rätt som det var så började eländet, fasaner började poppa upp både här och där. Det var inte lite fasaner som började flyga både till höger, vänster samt rakt framför min unghund. Jag blåste min sitt signal och det gick till en början bra. Men efter som det flög upp ungefär ett tjugotal fasaner,  och de lyfte två till tre åt gången med ungefär fem sekunders mellanrum, så blev det några för mycket för min unghund. Jag stod till en början lungt och Molly satt brevid mig, men rätt som det var flög hunden i väg, min arm blev en halv meter längre när Molly trodde hon skulle få tag i någon fasan. Efter upp floget så blev hon lite tokig och skulle ha tag i allt som flög upp denna dag. Det var inte förr än till på slutet som hon började uppföra sig igen. Jag blev faktiskt glad, äntligen kan man börja rätta till saker och ting.

Parning den 2/1 2010

09 914

En fält och fjällvinnare tillsamans

Fält SM-vinnaren Myrhedens G-Granat och Fjäll SM-vinnaren Falcsagans Chabli har nu blivit parade, och vi tror att detta blir kanon bra. En Fält SM-Vinnare och en Fjäll SM-Vinnare vad månde bliva. Intresserade får vända sig till Nils W Nilsson eller Monica Åslund tel. 0684 21729 eller 0706 767905