Jakt på Vittskövlegods

gängetJag och mina vänner, Andras och hans kompis Jimmy, Daniel och hans vän Marcus, samt jag själv, skulle jaga fågel på Vittskövlegods. Upp tidigt och i väg efter en mils körning gick jag igenom allt jag skulle ha med mig, f..n jag hade glömt kameran. Hem efter kameran kom fram för sent och fick be om ursäkt för det, där satt dom alla och fikade, då reser sig Andras går fram till min bil lägger handen på fram hjulet och säger att här luktar det gummi. Nå väl jakten kom i gång, först ut var Daniel med sin duktiga tik Pandora, det tog inte lång stund så stod hon där som en staty, Daniel går fram ger henne resnings order och upp kom en stor rapphönskull, här fälls två fåglar, Daniel en Marcus en. Apporten gick mycket bra.

Där efter var det min tur att släppa, ”Mac” fick börja, han gick upp längs kanten på väg tillbaks träffade han på nästa rapphönskull det blev tvär stopp, så stod han där som så många gånger förr, jag och Jimmy gick fram till honom ett ja från mig så kom rapphönsen upp Jimmy  fällde rutinerat en fågel, mitt skott pratar vi inte om, apport och han bärgade fågeln.
När det väl blev lugnt så säger Andras, såg ni råbocken, nä säger jag, men den låg fem meter sidan om kullen säger han då, tala om att vara koncentrerad på sin hund.

Där efter var det Zep som skulle visa musklerna, han gick också bra upp längs kanten ner igen. Det skall tilläggas att där var stora diken mellan fälten. På väg upp igen vädrade han något bytepå andra sidan diket, han tar sig över på andra sidan, när han kommer upp blir han stående med huvudet upp över kanten. Jag och Jimmy samt Marcus går fram till honom, jag frågar om  dom är klara båda nickar, han får resnings order sen går det fort upp kom en rapphönskull, Jimmy och Marcus fäller var sin höna apporten utan problem.09 789

Jag har tyvärr inga bilder på Andras hundar Nestor och Orion in action, det blir gärna så när man är ute och jagar, och släpper en hund i taget, Men det skall sägas att dom var minst lika bra som dom som jag har nämnt samt att där blev fällt fågel för dem med. Sen var det lunch, därefter blev det fasan jakt, och jag var tvungen att lämna kameran och övrig utrustning i bilen på grund av psykningar för mitt dåliga skytte. Ordningen skulle återställas och det blev den till viss 09 800del.


Ta en titt på alla bilderna!