Betlandet är borta i morgon

Efter en resa till Prag, tänkte jag att det var nog tid att jaga lite. På väg ut till jaktmarken träffade jag på bonden som jag har jakten hos, jag berättade vad jag hade tänkt göra, han sa att det var tur för i morgon åker betorna upp. Eftersom betlandet har blivit mindre och mindre så fick jag ta en hund i taget, turen föll på altmeister ”Mac”. Vi gick i väg bössa, hund och kamera. Väl framme så släppte jag i väg ”Mac” längs bet kanten, därefter skulle jag sätta pipan i munnen, va fa.. ingen pipa hur skall det gå i dag??? Det var tydligen ingen fara, han visade upp ett mycket bra sök i dag, gick upp längs kanten ända bort till ändan och tillbaks igen med tio meters lucka. Så fortsatte det mest hela tiden, det blev bara tvärstopp tre gånger i dag på grund av tre fasaner. Jag fick göra min plikt en gång och fälla en fågel för honom, annars vet i fa… om han inte hade urinerat på mig, det har nämligen hänt förr. Zep fick ingen fågel i dag.


09 763

Ombytta roller

I dag var det träning igen, jag tog med bössan för att eventuellt fälla någon fasan eller rapphöna. Jag tog med både ”Mac och Zep och sin vana trogen gick det som tåget, här lämnades inte många kvadrat meter osökt. Men som sagt det blev ombytta roller i dag, för nu var det Zep som tog hand om takt pinnen. Zep tog ett fint stånd långt ute i kanten av betfältet, ”Mac” sekunderar, jag går fram till honom han får resningsorder, och när han får resningsorder då gäller det att vara med för det går verkligen undan. ”Pang” en död fasan, apporten klarade han galant, och så fortsatte dagen.Zep 4 fågeltagningar ”Mac” 1.
Livet är rätt så underbart när man går ut med sina hundar.09 634

Årets brittiska stående fågelhund 2008

”Mac” blev årets brittiska stående fågelhund, priset avhämtades under Derby middagen och så här ser det ut. Det är för övrigt andra gången som han tilldelas priset. Bild kommer i morgon.09 750

Under gårdagen tränade jag ”Mac” och Zep, de gick ut tillsammans och finkammade betfältet efter en halvtimma var fältet slut. Resultatet blev ”Mac” sju fågeltagningar (fasan) Zep 1 fågeltagning (rapphönskull) som ni ser var det gott om fågel.

Derby 09

Några bilder från Derbyt som gick i trakterna av Hammenhög. Vädret var inte på sitt bästa humör dom här dagarna. Kraftig vint och regn med inslag av hagel.