I morgon bär det av till fjällen

I morgon åker jag till fjällen, närmare bestämt Funäsdalen,  har tänkt jaga lite skogsfågel samt träna mina hundar. Därefter åker jag vidare till Lasse Tano uppe i Gällivare,  så får vi se om vi hittar lite ripa. Sen blir det Fjäll-SM, så vi hörs åter om en månad.

Jakt Jornalen nr:9

tidningsomslagIdag så kom Jakt Journalen nummer 9 ut i handeln. Om ni är intresserade så är det ett reportage om Mac när han är ute och jagar på fälten här i Trelleborg.
Här kommer ett citat ur repotaget

Regntunga skyar stör oss inte den här dagen

Vinden blåser friskt från sydväst och himlen är mörk av regntunga moln. Men det känns ändå ganska behagligt ute på den Skånska slätten. Det är dags för jakt med den Engelska Settern Myrhedens G-Granta, även kallad Mac, och hans husse Benny Persson. Mac är en av Sveriges mest meriterade Settrar och det är han som ska se till att vi får med oss lite kött till kvällens gryta.”


Hundträning i morgon.

mac-fjäll

I morgon börjar träningen av mina hundar, oj vad jag har längtat. Fjällresan står snart för dörren, och jag blir borta tills Fjäll-SM har har gått av stapeln. Jag hinner kanske skjuta en bock innan jag ger mig iväg. Har precis fått reda på att Ohlsmyren´s Klocka som var parad med Myrheden´s  G-Granat har fått tre valpar.

Benny