Molly

Apportträning
molly600

Som ni ser så går det väldigt bra!

Nu är molly på väg

Molly
Bjerndrup`s Molly är efter Dkjch Bjerndrup`s Blanco och Senja`s Ilex . Jag har valt henne med omsorg och förtröstan, hon har linjer som lämpar sig till avel med mina hanhundar.Om allt går väl med henne,dvs,jakt, fysiologiska och mentala egenskaper,då avser jag att använda henne som min första avelstik i MacPerssons kennel.
Blancoär en mycket fin Dansk tik, jag har sett henne en gång på prov i Danmark och då gick hon glimrande. Hon är tyst och snäll i hemmet vänlig mot barn och inget väsen när hon står i hundbur. När vi kom hem till uppfödarn Sven-Aage Vad, låg Blanco i hans bil och hon lyfte knappt på huvudet ens.
Ilexhar jag sett och även tävlat mot. Han går mycket kraftfullt och i fin stil, har även vunnit en segrarklass i Sverige då han imponerade stort. Jag har talat med Ulrik som äger Ilex hur han är hemma, i bilen, mot andra hundar och barn samt hur han uppför sig i hundgård, inga problem överhuvudtaget.
Vi åkte i väg klockan 9 på morgonen mot jylland för att hämta hem lilla Molly,det blev en dryg dag, 65 mil hemma igen klockan 24 mycket trötta, men en pigg valp.
Molly har sen hon kommit hem sovit hela natten inte sagt ett pip och varit torr.
Efter 3 dagar fick hon tillbringa första natten med mina andra hundar och det gick mycket bra.
I dag är det 8/8 , nu sitter hon snällt och väntar på maten tills man har sagt varsågod och ”jag vill inte säga att hon apporterar” men hon hämtar det jag kastar, kommer tillbaks och lämnar det till mig. Som ni förstår har ”träningen” börjat om så bara på skoj utan något tvång .
I dag är det 5/9 och det som hon kunde innan blir mer och mer befäst, har nu börjat att simma med henne och det går också rätt så bra. Hon går villigt i vattnet men plaskar en aning . Har börjat att blåsa in henne när vi är ute på våra vandringar, jag går med henne lös så fort det bara går. När hon sen kommer för långt fram gömmer jag mig, då blir hon väldigt orolig, och då blåser jag kom hit signalen på så sätt får jag det befäst
Jag kommer att uppdatera efterhand som hon blir äldre.

Träna min nya hund!

På fredag så åker vi till Danmark och hämtar lilla Molly.

Hej alla Fågelhunds vänner nu finns även macperssons kennel

Hej alla som jag känner och dom jag inte känner hej på er också.På fredag skall jag hämta mitt nya ”stjärnskott”.
Hon är 9 veckor gammal vad månde bliva ,ja det får vi se.

Ha de….