Molly

Molly-fasanen

En syn som får ett jägarhjärta att bulta lite exstra. Molly står för ett gäng fasaner. En skön syn :-)

Molly har nu lagt i ett par växlar till, hon har blivit släppt ett par gånger och det går så det ryker. När jag får slipat den här diamanten färdigt så kan det bli hur bra som helst.
Hon har nu börjat bli riktigt duktig på att stå för fågel, men hararna har hon lite problem med. Jag tycker även hon har mognat som hund, hon är hörsam på det mesta och lydig.
( utom när det gäller hare) Jag var även ute och körde en runda kring mina marker samt grannarnas och jag såg väldigt mycket fasaner det bådar gott inför hösten.
Zep och Iasy 032Zep och Iasy 034Zep och Iasy 036Zep och Iasy 055Zep och Iasy 060Zep och Iasy 064

MOLLY,s älskling!!!

MOLLY,s älskling!!!


Busen Molly

Busen Molly har börjat att tycka det där med jakt är mycket roligt. Molly var med uppe i fjällen och fick gå sidan om för att se och lära och se det fick hon. Efter ett antal stånd på Zep så tyckte vi att lite rast skulle sitta fint, jag släppte lös Molly när vi satte oss och det tyckte hon var fint. Det tog ungefär en halv minut så drog hon upp för en backe och där ställde hon sig, och hon stod ca: 20 sekunder sen kunde hon inte hålla sig.
Riporna skulle upp och upp kom dom sen hade hon väldigt roligt i tio minuter innan hon kom tillbaks.
Väl hemma i Skåne igen så gick jag en runda med mina hundar, telefonen ringde och precis när jag skulle svara så gick där upp en hare. Molly var inte sen att ta upp efter haren och det är inte lätt att få tag i visselpipan när man har två andra hundar i koppel varav den ene är en Wachtel. Molly hade hunnit en 60 meter efter haren när jag fick visselpipan till munnen och blåste allt vad jag orkade inte f-n stoppade hon. Efter ca: tio minuter så var på väg tillbaka och möttes av en vred husse som tog henne lite i örat och undrade vad hon höll på med, men hon viftade på svansen och var lika glad för det.
PS: Svara aldrig i telefon när ni är ute och går med era hundar, jag kommer inte att göra det.

MOLLY, vad har jag gjort??????

MOLLY, vad har jag gjort??????Äntligen kom dagen

09 906

Äntligen kom dagen!

Äntligen kom dagen då Molly började trilskas. Vi åkte ut där jag brukar gå med henne i långlina och där det finns ganska mycket fasan. Väl framme så började vi gå sakta ut i det höga gräset och i bland alla buskarna. Rätt som det var så började eländet, fasaner började poppa upp både här och där. Det var inte lite fasaner som började flyga både till höger, vänster samt rakt framför min unghund. Jag blåste min sitt signal och det gick till en början bra. Men efter som det flög upp ungefär ett tjugotal fasaner,  och de lyfte två till tre åt gången med ungefär fem sekunders mellanrum, så blev det några för mycket för min unghund. Jag stod till en början lungt och Molly satt brevid mig, men rätt som det var flög hunden i väg, min arm blev en halv meter längre när Molly trodde hon skulle få tag i någon fasan. Efter upp floget så blev hon lite tokig och skulle ha tag i allt som flög upp denna dag. Det var inte förr än till på slutet som hon började uppföra sig igen. Jag blev faktiskt glad, äntligen kan man börja rätta till saker och ting.

Molly fortsätter att utvecklas

Mina hundar behövde rastas en dag nu efter jul. Färden gick ut till en gammal järnvägsbank, tågen hade för längesen slutat att gå och rälsen var borta. Jag brukar ofta åka ut dit, det är efter skånska mått en ganska lång raksträcka att gå ca: 2,5 km lång. Man får alltid se något vilt när man går där, så även denna gång. En flock rådjur låg och vilade, gässen gick och betade samt ett par harar, så det är nyttigt för hundarna att gå där och dom går lösa. Hundarna höll sig i skinnet och allt gick bra. När jag sen kom tillbaka så var det tid att släppa in hundarna i bilen. Molly fattades, det är så att där är en ganska stor öppen yta med en massa torrt gräs samt en hel del buskar. Ganska snart hittade jag Molly stående uppe på järnvägsbanken stirrande ner bland några buskar. Jag blåste en hit signal, inte kom hon, nä hon stod vackert kvar stirrande mot buskarna. Nu var goda råd dyra, jag skyndade mig bort till henne, hon stod vackert kvar.

Jag manade på henne, hon far ner ibland buskarna upp kommer tre fasaner, Jag blåser en sitt signal och hon stannar inom fem meter. Det var den bästa julklappen jag kunde få om än någon dag sent. Detta kommer jag inte heller att glömma.

Molly gav mig en god Julklapp!

Molly står för första gången!

Ganska snart hittade jag Molly stående uppe på järnvägsbanken stirrande ner bland några buskar. Molly står för första gången! Jag manade på henne, hon far ner ibland buskarna upp kommer tre fasaner

Lördagen 5/12 – 09 är en dag att minnas.

Lördagenden 5/12 – 09 är en dag jag kommer att minnas. Efter att ha jobbat fredag natt med en del regn, så vaknade jag vid elva tiden på lördagen. Vädret hade skiftat till strålande sol plus fem grader, en sydväst vind med fem meter i sekunden. Jag åkte ut vid sidan om mina jaktmarker där är lite torrt gräs och så rinner där en bäck.

Jag tog ut lilla Molly och skulle gå bort mot jaktmarken för att kolla en foder tunna. Molly for i väg glad för att komma loss och springa omkring utan koppel. Vi gick ner mot bäcken. Molly var mycket snabbare än husse så när hon kom ner till bäcken så började hennes svans vifta mycket snabbare än vanligt. Hon började nosa och leta efter något, husse som har varit med i några år satte pipan i munnen. Molly försvann ner om bäck kanten, och i nästa sekund kommer där upp en stor fasan tupp och bak efter kom Molly. Jag blåste en sitt signal och tro det om ni vill hon satte sig ner och tittade när den flög i väg. Jag blev naturligt vis mycket glad. Det var väl inte dåligt gjort av en drygt sex månaders valp? Detta är sånt man minns.

Bekanta sig med en fäld fågel.

I dag är det den 22/9 och Molly är 4 månader gammal. I dag fick hon bekanta sig med en fäld fågel för första gången, resultatet ser ni på bilden.

Molly har börjat apportträna

Molly har börjat apport träna.

Molly

Apportträning
molly600

Som ni ser så går det väldigt bra!

Nu är molly på väg

Molly
Bjerndrup`s Molly är efter Dkjch Bjerndrup`s Blanco och Senja`s Ilex . Jag har valt henne med omsorg och förtröstan, hon har linjer som lämpar sig till avel med mina hanhundar.Om allt går väl med henne,dvs,jakt, fysiologiska och mentala egenskaper,då avser jag att använda henne som min första avelstik i MacPerssons kennel.
Blancoär en mycket fin Dansk tik, jag har sett henne en gång på prov i Danmark och då gick hon glimrande. Hon är tyst och snäll i hemmet vänlig mot barn och inget väsen när hon står i hundbur. När vi kom hem till uppfödarn Sven-Aage Vad, låg Blanco i hans bil och hon lyfte knappt på huvudet ens.
Ilexhar jag sett och även tävlat mot. Han går mycket kraftfullt och i fin stil, har även vunnit en segrarklass i Sverige då han imponerade stort. Jag har talat med Ulrik som äger Ilex hur han är hemma, i bilen, mot andra hundar och barn samt hur han uppför sig i hundgård, inga problem överhuvudtaget.
Vi åkte i väg klockan 9 på morgonen mot jylland för att hämta hem lilla Molly,det blev en dryg dag, 65 mil hemma igen klockan 24 mycket trötta, men en pigg valp.
Molly har sen hon kommit hem sovit hela natten inte sagt ett pip och varit torr.
Efter 3 dagar fick hon tillbringa första natten med mina andra hundar och det gick mycket bra.
I dag är det 8/8 , nu sitter hon snällt och väntar på maten tills man har sagt varsågod och ”jag vill inte säga att hon apporterar” men hon hämtar det jag kastar, kommer tillbaks och lämnar det till mig. Som ni förstår har ”träningen” börjat om så bara på skoj utan något tvång .
I dag är det 5/9 och det som hon kunde innan blir mer och mer befäst, har nu börjat att simma med henne och det går också rätt så bra. Hon går villigt i vattnet men plaskar en aning . Har börjat att blåsa in henne när vi är ute på våra vandringar, jag går med henne lös så fort det bara går. När hon sen kommer för långt fram gömmer jag mig, då blir hon väldigt orolig, och då blåser jag kom hit signalen på så sätt får jag det befäst
Jag kommer att uppdatera efterhand som hon blir äldre.

Träna min nya hund!

På fredag så åker vi till Danmark och hämtar lilla Molly.